на живо

Гладиатори с клавиатури: Мъск vs. Зукърбърг в Колизеума

Очакваните приходи от Битката на века са 1 млрд. долара

Гладиатори с клавиатури: Мъск vs. Зукърбърг в Колизеума

Дългоочакваната ММА битка между Илон Мъск и Марк Зукърбърг вече има достойна арена. Разбира се, това е Колизеума в Рим. Новината съобщи шефът на веригата UFC Дейна Уайт, който вече е провел предварителна среща с италианските власти.

Датата на сблъсъка все още не е определена, но според Уайт приходите ще надхвърлят 1 млрд. долара. Той обсъди детайли при гостуването си в подкаста на Майк Тайсън.

"Истина е. Истина е. Илон и Марк наистина искат да се бият. И вече преговаряме за Колизеума. Проведох среща с италианския министър на културата, който трябва да даде разрешение. Разбира се, че ще ги тестваме за допинг. Никакви стероиди!"

Според Уайт, Зукърбърг приема мача много сериозно и тренира усилено. "Той е голям фен на ММА. Като малък е тренирал джудо. Помислете само колко голяма ще бъде тази битка. Двама от най-богатите и могъщи мъже в света да премерят сили на най-голямата арена в историята. Това ще е спектакъл, който и баба ви иска да гледа. По-голямо шоу ще бъде само ако Доналд Тръмп се бие с Владимир Путин."

Зукърбърг твърди, че вече е поставил октагон в задния си двор и тренира всеки ден. Изпълнителния директор на Facebook (Meta) твърди, че собственикът на Twitter (новото име на компанията е X) все още не е отговорил на предложената дата - 26 август.

От своя страна Мъск обясни, че ще се нуждае от ЯМР и евентуална операция. Той има травма на врата и гърба, като диагнозата се очаква по-късно тази седмица.