на живо

Гръм в рая: Таткото на Верстапен поиска главата на шефа

Ред Бул ще експлоадира, ако Кристиан Хорнер остане на поста

Ред Бул продължава тоталната си доминация във Формула 1. Тимът спечели двойна победа в първото за сезона състезание - Гран при на Бахрейн. Въпреки успехите на пистата обаче скандалите не спират.

Бащата на световния шампион Макс Верстапен - Йос, поиска оставката на Кристиан Хорнер. Според него скандалите около шефа на отбора разделят хората.

Хорнер беше разследван за неприлични текстови съобщения към своя колежка. В крайна сметка той беше оправдан и продължава да изпълнява функциите си. Анонимен имейл, включващ предполагаемите съобщения, изтече в четвъртък.

"Това не може да продължава по този начин. Ситуацията не е добра за отбора и отдалечава хората един от друг. Ред Бул ще експлоадира, ако този човек остане на поста си", заяви Йос Верстапен, който също е бивш пилот от Формула 1. Той отрече, че е разпространителят на въпросния имейл.

"Но защо да го правя? Макс има договор с Ред Бул до 2028 година, представя се чудесно и се чувства у дома тук. Това изобщо не ме интересува", заяви Верстапен-старши пред нидерландския вестник De Telegraaf.