на живо

Хамилтън ще печели $100 милиона на година във Ферари

Бриаторе: И Батман да сложите зад волана, ако колата не свата, нищо няма да се получи

Хамилтън ще печели $100 милиона на година във Ферари

Ясни са част от условията по договора на Люис Хамилтън с Ферари.

Според Джулиано Дукеса, който беше един от първите, съобщили за предстоящия трансфер на британеца в Скудерията, годишната печалба на седемкратния световен шампион във Формула 1, ще бъде $100 милиона.

Подобни условия станаха възможни благодарение на ангажиментите, поети от президента на "черните кончета" Джон Елкан. В сумата влизат заплати, споразумения за спонсорство, авторски права върху фенски артикули, както и различни бонуси.

От formu1a.uno отбелязват също, че Шарл Льоклер е много щастлив от преминаването на Хамилтън във Ферари. Монегаскът вижда това като ново предизвикателство и възможност да се състезава с един от най-добрите пилоти в историята на Формула 1 и възприема това като допълнителен стимул.

Една от емблемите на спорта - Флавио Бриаторе, също говори за преминаването на Хамилтън във Ферари.

Бившият шеф на Рено призна, че е бил изненадан, когато е научил за решението на Люис. И оценявайки шансовете на бившия пилот на Мерцедес, италианският плейбой отбеляза, че във всеки случай всичко ще зависи главно от възможностите на болида на Скудерията.

"Много съм изненадан. Но Хамилтън сигурно има своите причини. Единственото, което мога да кажа в тази ситуация е, че желаявсичко най-добро както на Люис, така и на Ферари. Но наистина съм изненадан, защото Мерцедес направи много за него.

Съгласен ли съм с неговия избор? Не знам... На първо място ще му трябва добра кола. Защото може дори да поставите Батман зад волана, но ако болидът е бавен, пилотът не може да направи нищо", смята Бриаторе.