на живо

Ивайло Иванов пред bTV: След Рио бях полудял, сега се чувствам жив

Децата ми не виждат тъгата, споделя най-успешният ни джудист

Годината започна по впечатляващ начин за най-добрия ни джудист Ивайло Иванов. Капитанът на националите ни се върна с титла от Гран при турнира в Португалия.

"Ивайло Иванов не беше сред фаворитите, но сега беше най-силният", пише в материал на сайта на Международната федерация по джудо относно представянето на българина.

28-годишният джудист взе първия си трофея в новата категория до 90 кг, който е и четвърти за него от рейтингови надпревари.

"Очаквах още на световното да счупя каръка и след тежката 2022 г. да тръгна нагоре. Но пак се контузих. Сега съм щастлив. Вярвам, че най-доброто предстои. Само да съм здрав", заяви пред www.btvsport.bg Иво.

Доволен е от вниманието към него и успехите на джудоките. "Моралната подкрепа е много важна за мен. Вярвах, работих и доказах, че който дерзае и мечтае - успява", надъхан е Иванов.

"Трябваше по-рано да сменя категорията. Вече не се ограничавам, не свалям килограми. Чувствам се жив! Освободих съзнанието си от непрекъснатите диети", доверява ни шампионът.

С принос за успеха му в Португалия е и мениджърът на представителния ни тим - Ален Шмит. "Той промени доста неща. Уникален човек и професионалист. Приятели сме, но в залата е строг и изисква. В момента има 6-8 човека в отбора, които могат да вземат квоти за Париж 2024", категоричен е Иво. Самият той е на 18-то място в световната ранглиста, което му гарантира (към момента) място на олимпийските игри.

"Вече настройката ми не е просто за квота, а за медали и титли", със самочувствие казва джудистът на ЦСКА.

Затвори ли вратата на залата изцяло се отдава на голямата си любов и най-голяма опора - семейството. "Имам две деца. Уча ги никога да не отказват. Никога да не се предават. Многото тъга те не я виждат. След олимпиадата в Токио не бях толкова зле, но след Рио - бях полудял! Затворих се, тежко го приех. Но с тях преглъщам всичко, позитивен съм, по-спокоен...", споделя Иванов.