на живо

Ивет Горанова гледа към Лос Анджелис 2028

Златната медалистка от Токио се надява каратето да бъде в олимпийската програма

Ивет Горанова гледа към Лос Анджелис 2028

"Амбицията ми е да участвам на игрите в Лос Анджелис през 2028 г. и спортът карате да бъде в олимпийската програма." Това заяви златната медалистка от Токио - Ивет Горанова, която в края на май спечели сребърно отличие на европейското първенство.

За постижението си спортист №1 на България за 2021 г. получи чек в размер на 25 хил. лв от генералния спонсор на федерацията. 

Снимка: Lap.bg

"На мен ми предстои участие в Световните игри в Бирмингам, в СAЩ. Там ще бъдем само Топ 8 на състезателките в света, разпределени в две групи, подобно на Олимпиадата. Това е голямо предизвикателство за мен и искам отново да спечеля златен медал и да докажа, че съм най-добрата.", сподели олимпийската шампионка.

"Гледам позитивно на това, че спортът ни няма да е олимпийски през 2024 г. Това е възможност да си почина, защото иначе вече щях да съм в олимпийска подготовка. Оптимисти сме, че през 2028 г. каратето отново ще бъде олимпийски спорт, има огромни шансове за това. Тогава ще бъда на 28 години, ще бъда все още в силите си. Бях обещала, че ще си направя татус, ако спечеля олимпийската титла и го направих. Сега казвам, че ще си направя нова татиуровка на другата ръка, ако спечеля нова титла на Олимпиада. Иначе - не."

Снимка: Lap.bg

"Не съм се замисляла да практикувам друг боен спорт. Аз съм добра в каратето и това не означава, че мога да бъда добре и в друга дисциплина. Харесва ми това, което правя, и нямам планове да го променям.", коментира още Горанова.

Шампионката е лице на кампанията "Пази детето в интернет", продължение на "Пази детето на пътя".

"Включих се в кампанията, защото иска да помогне на децата и на техните родители. Мисля, че всеки успял спортист трябва да участва в някоя кауза и да се опитва да помага на обществото."

Снимка: Lap.bg