на живо

Ивет: С опита виждаш нещата, за които има смисъл да се бориш

Лалова с четвърти мандат в комисията на спортистите към Европейската атлетика

Най-бързата българка - Ивет Лалова, е щастлива, че отново получава възможност да бъде гласът на леката атлетика в Европа и да се бори за положителна промяна в спорта. Това сподели пред bTV родната спринтьорка след поредното огромно признание.

По-рано днес тя получи четвърти мандат в комисията на спортистите към Европейската атлетика. Във вота Ивет беше изпреварена само от швейцарката Лея Шпрунгер, която оглави комисията и влезе в борда на асоциацията. Трета остана Алесия Трост (Италия).

"Чувството е прекрасно. Още по-хубаво е, че когато с времето придобиваш все повече опит, виждаш нещата, за които има смисъл да се бориш за промяна. През последните години много атлети се свързаха с нас, откакто съм в комитета. Имаше много неща, които дискутирахме. Например - времето за старт на маратона по време на европейското първенство. Дали трябва да има серии за всички спринтьори на 100 и 200 м... Има интересни неща, които се случват.", коментира Лалова пред bTV.

"Радвам се, че отново ще бъда гласът на атлетите в Европа и в същото време гласът на атлетите в световната атлетика. На мен ми е позволено да взема участие в комисията Events & competition, която е важна, защото решава датите, как ще бъдат организирани първенствата - европейски на открито и закрито, европейски първенства във всички възрастови групи, програмата им. За мен е много важно да бъда представител на комитета на атлетите именно в тази комисия. Там се решават нещата."

Признанието идва само месец, след като Ивет беше избрана в същата комисия и на световната атлетика. А след толкова избори, тя вече няма търпение отново да събере стотици деца на турнира "Открий шампиона в теб", който ще се проведе на 1 октомври в София.

"Това състезание е отворено за абсолютно всеки, който иска да ни посети, да участва, дори да дойде да се видим и запознаем. За мен е един празник на леката атлетика - освен на моя клуб, и на всички деца, които искат да спортуват. Това е и идеята - състезанието да достигне до повече хора, все повече дечица да искат да започнат да се занимaват със спорт. В момента тече трескава организация и се стремим на 1 октомври да сме всички заедно. Отправям тази покана да заповядат на ст. "Васил Левски". Ще се радвам да се видим!", заяви с ентусиазъм Ивет.