на живо

Карлос Насар: Мога да счупя световния рекорд на олимпиадата (ВИДЕО)

Имаме три квоти и мисля, че ще успеем да се върне с три медала, каза щангистът на родна земя

Карлос Насар: Мога да счупя световния рекорд на олимпиадата (ВИДЕО)

Карлос Насар се прибра в България след триумфа в Тайланд. В събота суперталантът, роден на 12 май 2004 г. в Париж, взе златото в кат. до 89 кг на Световната купа, както и направи световен рекорд при младежите в изхвърлянето и изравни върховото постижение за мъже в двубоя.

"Чувствам се страхотно. Това беше един голям показател за олимпийските игри, можем да очакваме същото и там. Чувствам се невероятно, наистина", каза тежкоатлетът ни.

"За съжаление, не успях да се справя с всички трудности, които преминах по време на пътя, като високата горещина, силното слънце и неприятните ситуации, които минах по време на тренировка.

Но световният рекорд не е тежест, която представлява трудност за мен и може да се направи на олимпиадата, дори и повече.

Разбира се, може и над тези опити да се мине. Трябва да оставя малко изненада за публиката. Вече горе-долу съм си изяснил кой ще участва на олимпиадата, готов съм за изненади. Смятам, че ще успея да се справя, стига да съм жив и здрав", каза Насар на Летище София.

"Имаме три квоти и мисля, че ще успеем да се върне с три медала (бел. ред. - квоти за Париж има още Божидар Андреев и Иван Димов). Мисля да прекарам около 30-40 дни в Париж преди състезанието. Радвам се, че ме разпознават. Благодаря на всички, които ме подкрепят, те са голяма част от моите успехи.

Аз обожавам и обичам този спорт, тези надпревари ме хранят да бъда себе си. Това ме поддържа и не ме изморява, а ме мотивира.

Бяха пуснати фалшиви статии срещу Ариф Маджид, той остава мой приятел, ще гледаме да се сработим с новото ръководство", сподели Насар по повод завръщането на Антон Коджабашев начело на БФВТ.