на живо

Карлос Насар пред bTV: Взех наркотици инцидентно (ВИДЕО)

Нямам планове за нови престъпления, а само за състезания и тренировки

Взех наркотици инцидентно, съжалявам за постъпката си. Това заяви за bTV световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар след заседанието на Районния съд в Поморие.

Той беше осъден на 7 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 450 лв. след сключване на споразумение с прокуратурата.

Присъдата означава, че на този етап Насар няма да лежи в затвора и ще може да участва на европейското първенство в Армения през април.

На 27 юли миналата година полицейски патрул опитва да спре край Слънчев бряг управлявания от него джип, в който пътуват още едно момче и момиче. Той не се подчинява, а дава газ. Започва преследване около 20 км и автомобилът на щангиста е спрян край поморийското село Каменар.

Дрегер за наркотици показва употреба на амфетамин и метамфетамин. Отделно от това се оказало, че 18-годишният щангист е шофирал, без да има книжка.

Мотивите на съда за условната присъда са, че случаят е инцидентен – Насар е предоставил документи от 14 допинг проби, в които нито веднъж не е установено наличие на упойващи вещества. Освен това спортистът е млад, без криминално минало и е сред българските надежди за медал на олимпийските игри.

„Давам лош пример и съжалявам за постъпката си. Това е, което мога да кажа. Не искам да говоря за тази ситуация. Благодарен съм, че не е станало най-страшното - да пострада някой на пътя. Няма да се повтори повече! Взех наркотика инцидентно."

„Аз съм на 18 години, правя световни рекорди за мъже и малко или много съм подозрителен, че ползвам допинг, което е абсурдно и не е така! Нямам планове да правя каквито и да е престъпления! Само състезания ми предстоят и тренировки. Дай, Боже, да сме живи и здрави!“, допълни Насар.