на живо

Карстова дупка погълна част от футболни игрища в САЩ (ВИДЕО)

За щастие, терените са били празни по време на срутването

Карстова дупка погълна част от футболни игрища в САЩ (ВИДЕО)
 

Масивна карстова дупка погълна част от футболни игрища в щата Илинойс (САЩ). Страховитите кадри, разпространени в социалните мрежи, са заснети от близка камера за наблюдение.

Пропастта, зейнала вчера сутринта, се е отворила около стълб за осветление в парк "Гордън Муур" в град Алтън, разположен на 30 км северно от Сейнт Луис, щата Мисури.

Дупката е с широчина от около 30 метра и дълбочина от близо 9, съобщи директорът на парка Майкъл Хейнс.

"Прилича на сцена от филм, нали? Изглежда все едно е паднала бомба", коментира той пред медиите.

За щастие, по време на инцидента терените са били празни и няма пострадали.

Паркът е временно затворен, "докато приключи разследването на дупката", споделиха в социалните мрежи от Alton Parks and Recreation.

Според Геологическата служба на САЩ дупките се появяват по естествен път, когато подземните води циркулират и разтварят скалите под повърхността. Те са доста често срещани във Флорида, тъй като щатът е богат на варовик.

Карстовите дупки обаче могат да се появят и в резултат на минна активност или протекли комунални линии, според Penn State Extension, която се занимава с агрономия и градинарство.

Миналата година близо до Ноксвил, щата Айова, се отвори 40-метрова дупка, за която по-късно бе установено, че вероятно е причинена именно от срутила се варовикова мина.