на живо

Катастрофа погуби живота на MMA талант (ВИДЕО)

Шали Лип напусна този свят само на 21 години

Катастрофа погуби живота на MMA талант (ВИДЕО)
 

Светът на MMA потъна в траур. От този свят си отиде състезателката Шали Лип, съобщи полицията в Минесота.

Изгряващата звезда в MMA почина само на 21-годишна възраст. Причината за кончината на американката е ужасяваща автомобилна катастрофа, която се е случила в ранните часове на неделя в град Мурхед. Американката е била в един автомобил със своя треньор Джоузеф Тортие, който е шофирал, а двамата са се сблъскали с друга кола, превозваща трима души.

Според информацията състезателката е единствената, която не се е разминала със смъртта, докато останалите са невредими. Информацията гласи още, че тя е била без предпазен колан. Разследването по случая продължава.

За талантливата Лип предстоеше участие на състезание в Детройт на 20 май. Наскоро тя се завръща от Тайланд, където води подготовка за въпросното събитие в рамките на месец. Последната битка на американката е била на 26 април тази година, а балансът й беше 3 победи и 2 загуби на аматьорско ниво.

Преди това Лип се изявява в гимнастиката и леката атлетика. В Университета на Северна Дакота тренира овчарски скок, но след това се увлича по бойните спортове.