на живо

Като земетресение: Да живееш на 3 метра от пистата

Феновете могат да наемат дома на Кийт Тъкър срещу 10 000 долара на нощ

За добро или за лошо, мъж на име Кийт Тъкър живее само на 3 метра от легендарната автомобилна писта Bathurst 1000, където автомобилите могат да развиват до 300 км/ч. Той твърди, че в имота му сякаш има земетресение всеки път, когато до него премине състезателна кола.

Къщата с 6 спални се намира в Маунт Панорама, Австралия. Тя е толкова близо до трасето, че гостите трябва да бъдат предупреждавани да се стоят твърде близо до оградата в случай че някой от пилотите загуби контрол.

През 2015 г. Деймиън Флак беше транспортиран с хеликоптер в болница след шокиращ инцидент, при който колата му се преобърна 10 пъти и избухна в пламъци точно пред къщата на Тъкър. Невероятно, но пострадалият беше в съзнание, когато медиците се втурнаха към него. Флак се размина със счупени ребра и прободен бял дроб.

Този уикенд пък се провежда Bathurst 1000 - 1000-километрова надпревара за туристически автомобили. Пилотите правят 161 обиколки на пистата, като на всяка профучават точно до дома на Тъкър.

Имотът разполага с три бани, плувен басейн с изглед към пистата и частен тунел, който минава под пътя. Феновете могат да проследят събитията от къщата, като нощувката струва 10 000 долара. Всичко е резервирано за следващите 5 години. Цената е солена, но си струва - гостите се разполагат на първия ред за шоуто.

"Предната ни ограда е на три метра от пистата, а балконът - на четири метра. Единственото място, разположено по-близо до екшъна, е питлейнът. Когато минава кола, сякаш има земетресение. Предлагаме най-близкото преживяване до това в пилотската кабина", хвали се Тъкър.