на живо

Кевин Пенев се цели в два финала на европейското (ВИДЕО)

Българинът, живеещ в САЩ, вече има квота за Игрите в Париж

Кевин Пенев се цели в два финала на европейското (ВИДЕО)

Българската надежда в спортната гимнастика Кевин Пенев ще направи всичко възможно, за да се класира на два финала на отделните уреди на европейското първенство в Италия. 

Надпреварата ще се проведе в Римини през следващата седмица, като Пенев е най-сигурен на прескок и на земя. 

"Подготовката премина добре, работих върху нови неща в залата, тренирах много. На първата Световната купа за сезона в Осиек опитах нови неща и пак беше като тренировка преди Европейското първенство и преди Олимпийските игри", заяви Пенев пред журналисти.

"Ще опитам да направя финали на прескок и на земя", добави той, запитан за целите му на предстоящия шампионат на Стария континент. 

Кевин Пенев вече си осигури квота за Игрите в Париж през лятото на 2024 г. За жалост, той няма да може да сбъдне мечтата си и да застане рамо до рамо с брат си Еди Пенев под петте преплетени олимпийски кръга, поне засега. Еди лекува контузия в рамото, която няма да му позволи да спечели квота.

При мъжете в Римини България ще бъде представена от Кевин Пенев, Йордан Александров, Димитър Димитров, Божидар Златанов и Даниел Трифонов. При дамите отборът също е пълен: Валентина Георгиева, Никол Стоименова, Никол Соколова, Виктория Венциславова и Калина Тенева.