на живо

Кирил Милов пред bTV: Всяка загуба е урок (ВИДЕО)

Извън тепиха с Артур Алексанян сме приятели

"Всяка загуба е урок. Доволен съм от среброто. Дълъг е пътят към медалите. Голямата ми цел е олимпийското злато", каза в студиото на "Тази сутрин" вторият в Европа в кат. до 97 кг. Кирил Милов.

В неделя той отново бе спрян от класния арменец Артур Алексанян по пътя към трофея в Загреб. Българинът отстъпи с 1:5 на трикратния олимпийски медалист в класическия стил и остана със сребро на Евро 2023.

Битката бе повторение на финала от световното през миналата година, спечелен отново Алексанян. Така Артур прибави 6-а европейска титла към колекцията си, в която има и 4 световни титли.

Милов спечели пето отличие в кариерата си, след като вече има сребро и бронз от континентални надпревари, както и два сребърни медала от световни.

Отличието му е 11-и медал за България от шампионата в хърватската столица.

европейското в Загреб. С това националите ни подобриха класирането си от миналата година, когато отличията бяха 10. И завършиха на пето място в класирането по медали с 3 титли, 3 сребърни и 5 бронзови отличия.

"Извън тепиха с Артур сме приятели. Извиних му се след финала, че го контузих в глезена. Но такъв е спортът. Рано или късно ще взема реванш от него. Конкуренцията с него ме прави още по-добър", каза още Милов, който ще се награди с двуседмична почивка преди отново да се върне в залата.

Чуйте още във видеото.