на живо

Кой е депутатът, чийто имунитет поискаха заради блудство? (ВИДЕО)

Даниел Александров е добре познат на спортната общественост

По-рано днес Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да поиска имунитета на депутата от ГЕРБ-СДС Даниел Александров заради блудство с малолетна.

Александров е добре познат на спортната общественост у нас. 31-годишният народен представител е бивш национал по класическа борба. В кариерата си има 3 медала от европейски първенства - бронз в кат. до 80 кг в Рига (Латвия), трето място и на шампионата на Стария континент в Каспийск (Русия), но в кат. до 82 г. В последната постигна и най-големия си успех - сребро на еврошампионата в Рим (Италия) през 2020 г.

Снимка: Lap.bg

Борецът може да се похвали и с бронз от европейските олимпийски игри в Баку (Азербайджан) през 2015 г. Александров е също така двукратен носител на златния пояс "Никола Петров".

Той спря с професионалния спорт през миналата година, за да се посвети на работата си в парламента.

Снимка: Lap.bg

Алексадров вече отхвърли обвиненията на прокуратурата и обяви, че ще се защитава в съда. Според СГП, той е извършил блудството с 14-годишна в село Бистрица на 7 май тази година.

"Няма нищо такова, което излиза по мой адрес. В дъното на това стои моят развод, който е от месец и половина-два. Опитахме се да го запазим в тайна.", каза в изявление депутатът от ГЕРБ-СДС.

Александров е в процес на развод с бившата националка по борба Джанан Манолова. Съпругата му има 7 отличия от световни и европейски първенства. Двамата са родители на 3-годишната Адел.

Снимка: Lap.bg