на живо

Копривленски, който избра ринга пред морските води (ВИДЕО)

Гледайте родната кикбокс звезда в GLORY 89 - утре, 21:00 ч., пряко по RING и тук

Копривленски, който избра ринга пред морските води (ВИДЕО)
 

Ринга пред бурните морски води. Такъв избор направил най-добрият български кикбоксьор - Стоян Копривленски, решавайки да послуша сърцето си.

Утре той ще се изправи срещу румънеца Сорин Калинюк в мач от файт картата на грандиозната гала GLORY 89, която ще можете да проследите oт 21:00 ч. пряко по RING, както и тук - на btvsport.bg, безплатно и без нужда от регистрация.

"Аз учех във Висшето военоморско училище във Варна. Трябваше да избера дали да се насоча изцяло към тази кариера - за капитан на кораб, или да продължа с кикбокса.", сподели пред bTV Копривленски.

"Тогава с баща ми имахме лек дебат и аз му обясних какво искам да правя. Той от чиста бащинска гледна точка и загриженост към мен искаше да се занимавам с корабоплаване, защото е по-сигурно и имаш заплата."

"Обаче аз просто послушах сърцето си. Това е важно - вътрешно мен какво ме влече. И продължих със спорта."

Снимка: bTV

За Копривленски мачът с Калинюк е реванш. В първата среща българинът загуби със съдийско решение, а интригата се заплита след като в социалните мрежи румънският ас обяви, че идва у нас, за да спечели по още по-убедителен начин.

На ринга в Бургас ще се качи и братът на Стоян - Мартин. Той ще се изправи срещу не по-малко опитния Константин Михайлов от Нова Загора в обещаващ зрелище мач.

Мартин Копривленски е балкански шампион по кикбокс, носител на трето място от участието си в полупрофесионалния шампионат за европейската купа и многократен шампион по муай тай и кикбокс.