на живо

Костомаров: Изобщо не бях щастлив, когато видях какво е останало от мен

Всичките ми органи бяха отказали, освен сърцето, разказва легендарният фигурист

Костомаров: Изобщо не бях щастлив, когато видях какво е останало от мен

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров разказа, че лекарите са давали минимални шансове той да се възстанови.

В началото на 2023 г. легендарният спортист беше хоспитализиран заради пневмония и усложнения.

47-годишният Роман претърпя няколко ампутации на крайниците, по-късно се подложи на протезиране, а през декември се върна на леда в шоуто на Иля Авербух.

"Никога не съм предполагал, че може да има такива последствия. Знаех, че хората умират от коронавирус, от пневмония... Но не знаех, че след такова заболяване човек ще остане без ръце и крака. Ако знаех това, щях да направя нещо различно - може би да взема антибиотици. Никога не съм пил лекарства, всичко ми минаваше като на куче.

Моят случай наистина е рядък. За опитния хирург, който ме оперира, аз бях първият в неговата практика, в който пациентът практически умря и остана жив. По думите му 2-3% от хората оцеляват при подобни случаи.

Радвам се, че останах жив. Но изобщо не бях щастлив, когато за първи път видях какво е останало от мен. Да, сега не ми е лесно, но постепенно преодолявам всичко.

Почти всичките ми органи бяха отказали, само сърцето ми работеше. В такива моменти сърцето не издържа, то поема целия товар. Някак си оцелях", цитира Костомаров сайтът "Мач ТВ".