на живо

Кристоферсен: Алберт Попов е страхотен, прогресира отлично (ВИДЕО)

Шампионът в слалома даде интервю за bTV преди Световната купа в Банско

Кристоферсен: Алберт Попов е страхотен, прогресира отлично (ВИДЕО)

Световният шампион в слалома Хенрик Кристоферсен очаква силно представяне от най-добрия български скиор - Алберт Попов, в Банско.

Норвежецът даде специално интервю за bTV преди надпреварата от Световната купа през уикенда.

"Със сигурност голямата ми цел ще бъде да спечеля и двете състезания. Чувствам се добре тук. Побеждавал съм в Банско, така че е приятно. Пистата е страхотна, особено за гигантския слалом. Надявам се, че и времето ще остане хубаво. В момента е малко топло, но ме устройва.", каза 29-годишният Кристоферсен.

"Мисля, че Алберт е страхотно момче. Той е на годините на брат ми, затова и го познавам от дълго време. Състезавал се е срещу него. Отличен скиор е, пожелавам му успех през уикенда."

"Алберт прогресира добре в последните 2-3 години. Топ 30, след това Топ 15. Може би му липсва онази малка стъпка към стабилността до десетката или петицата, но тя може да дойде по всяко време."

"Качи се на подиума в САЩ миналата година, където кара доста бързо пред погледа ми. Пожелавам му успех пред неговата родна публика, но може да е втори, защото аз ще съм първи.", завърши с усмивка норвежецът, който тримфира в Банско през 2019 г.