live

Кубрат Пулев: Имам предложение от Чисора за мач в Лондон

Боксьорът ни се надява скоро отново да се бие за титла

Кубрат Пулев се завърна на родна земя след безкомпромисния успех над Джери Форест в Лос Анджелис и разкри за любопитно предложение. Боксьорът ни е получил оферта от британеца Дерек Чисора за мач в Лондон.

По-големият от братя Пулеви обаче вече има една победа срещу Чисора (44 битки: 32 победи, 12 загуби) и се надява съвсем скоро да се бие за някой от поясите на федерациите. Той не се е отказал и от трета атака на световната титла в тежката категория след пораженията от Виталий Кличко и Антъни Джошуа.

"Аз съм вече 10-и в ранглистата. Нищо чудно следващият мач да е за някоя титла. Вече имам предложение от Дерек Чисора да се бие с мен в Лондон. Но колко пъти да го побеждавам него? Тази календарна година ми предлагат нови мачове. Трябва да почина малко, но аз обичам да съм пълноценен и ефективен и нямам нужда от голяма почивка."

"В България си е най-хубаво. Родината си е родина. Винаги сме щастливи само като дойде денят да се качваме на самолета за България."

"Противникът ми беше сериозен, а пък аз го надиграх безапелационно. Даже в 4-ия рунд трябваше да го нокаутирам, но така се получи. На видеата си виждам пропуските за нокаут, той си беше открил черния дроб. Той чакаше да му бъде причинен дискомфорт... Напрежението и концентрацията са големи и трябва всяка възможност да се атакува и да се внимава да няма поражения по мен, защото всеки удар може да бъде решаващ.", коментира Кобрата.

На "Летище София" братя Пулеви бяха посрещнати от сестрите си Ани, Виктория и Боряна, вуйчо си Захари, големия син на Тервел - Калоян, д-р Иван Христов от УМБАЛ Софиямед, грижещ се за здравето им от деца, и още близки, приятели и почитатели.