на живо

Лечева помири воюващите в щангите

Ариф Маджид ще поеме оперативните функции, а Колев ще бъде почетен президент

Избраният за президент на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид и Неделчо Колев, който изпълнява тази длъжност в момента, си стиснаха ръцете в кабинета на министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

Маджид бе избран да оглави федерацията на Общо събрание на 28 май 2021 г. Той обаче така и не встъпи в длъжност заради оспорване в съда. То беше от страна на сина на Неделчо Колев – Милан.

Последният е изтеглил своя иск и Ариф Маджид очаква да бъде вписан скоро като президент на федерацията, стана ясно по време на срещата.

Пред Лечева двамата гарантираха, че ще работят като екип. Маджид ще поеме оперативните функции, а Колев ще бъде почетен президент.

"Войната в щангите се отразява най-вече на състезателите. Важно е те да имат спокойствие и да се подготвят за предстоящите важни състезания, които за мъжете и жените са и олимпийски квалификации за Париж 2024", каза служебният министър на спорта.

Неделчо Колев увери Лечева, че ще предаде на своя наследник оперативната работа, така че да няма забавяне в подготовката на националните състезатели. Най-важното предстоящо състезание е европейското първенство в Армения.