на живо

Легенда души задните части на гризач срещу хълцане

Когато чаша вода или потупване не вършат работа

Легендата на бейзбола и американския футбол Бо Джаксън продължава битката си с... хълцането. Единственият избиран за All-Star в два различни спорта сподели, че е стигнал до крайни мерки срещу необичайния проблем. Те включват подушване на задните части на бодливо свинче.

Сигурно си мислите, че хълцането едва ли е чак толкова опасно за здравето, но то предизвиква неконтролируеми спазми в диафрагмата.

60-годишният Джаксън ги овладява с мъка. Обичайното изпиване на чаша вода, потупване по гърба или гърдите няма очаквания ефект, а дълги периоди на хълцане могат да предизвикат дългосрочни поражения.

"В края на седмицата ще се подложа на медицинска процедура, за да опитам най-накрая да овладея хълцането. Прекарах много време в болницата, където лекарите опитаха всичко, за да разберат защо при мен е хронично. Пробвал съм да се поставя под стрес, да пия вода с главата надолу, дори да душа задника на бодливо свинче. Нищо не върши работа.", оплака се Джаксън в шоуто на Грег Макелрой и Коул Кубелик.

При операция Джаксън вероятно ще се възстанови за 48 часа, но отлага такава, с надеждата, че ще открие натурално решение на проблема.

Бо е голямо име отвъд Океана заради показаното от него майсторство в два от традиционните спортове за Щатите. Той игра за Канзас Сити Роялс, Чикаго Ред Сокс и Калифорния Ейнджълс в Националната бейзболна лига (MLB), както и за Тампа Бей Бъканиърс и Оукланд Рейдърс в елита на американския футбол (NFL).