на живо

Легендарен ММА боец си отиде само на 38

В последната година той се бореше с тежка болест

Тъжна вест разтърси всички фенове на смесените бойни изкуства. Легендата Антъни Джонсън почина само на 38-годишна възраст. Причината за смъртта му все още не е ясна, но американецът се бореше със сериозен здравословен проблем в последната година.

Новината идва две седмици, след като дългогодишният мениджър на Джонсън - Али Абделазиз, призова за молитви заради влошеното здраве на боеца.

Джонсън започна кариерата си през 2006 г. Той навлезе бързо в UFC и на два пъти стигна до титлата в полутежката категория, има и две загуби в битки за пояса - от Даниел Кормие. Антъни ще остане в историята като един от най-големите нокаутьори.

Джонсън се оттегли от ММА-а през 2017 г., но се завърна 4 години по-късно, за да подпише с "Белатор". Там записа дебютен успех над Хосе Аугусто, обаче се оттегли преди двубоя с Вадим Немков заради мистериозния здравословен проблем.

"Наистина ми се иска да навляза в повече подробности за сериозността на моята болест. Искам да се молите за мен възможно най-много. Всичко е по Божията воля... Никога не съм бил толкова изплашен в живота си. Оставам силен заради подкрепата на моето семейство и приятели.", написа Джонсън в една от последните публикации относно здравето си.