на живо

Любомир Епитропов е на европейски финал в Белград

Битката за медалите на 100 м бруст е утре от 19:00 ч.

bgswim.com
 

Любомир Епитропов се класира за финала на 100 м бруст на европейското първенство по плуване в Белград (Сърбия).

В полуфинал 1 националът остана на пето място, завършвайки за 1:00.47 минута. Той беше и плувецът с най-слабо време, който стига до финала. Епитропов изостана на 1.19 секунди от победителя в серията Мелвин Атохаме Имоду (Германия), чийто резултат е 59.28. Само с 0.01 секунди пред българина е Дара Грийн от Ирландия.

Финалът е утре от 19:00 ч.

По-рано днес Габриела Георгиева не успя да се класира за финала в дисциплината 200 м гръб. Тя завърши на четвърто място в полуфинална серия 2 с време 2:12.56 минути или изоставане от 2.35 секунди от победителката в серията Естер Сабо Фелтоти (Унгария).

Снимка: БГНЕС

В серията на Георгиева за финала се класираха само три плувкини, докато в полуфинал 1 напред продължават първите пет. Георгиева и завършилата на пето място след нея Татяна Салкутан (Молдова) са записани като първа и втора резерва и могат да бъдат поканени да попълнят финала, ако се случи нещо непредвидено с някоя от първите осем.

В своята серия Георгиева направи резултат от 2:12.90 минути, което беше достатъчно да продължи към полуфинал. И в сериите най-бърза беше унгарката Естер Сабо Фелтоти с 2:09.77 минути.