на живо

Майк Тайсън се завръща срещу YouTube звезда

Разликата във възрастта им е 31 години, мачът ще се излъчва пряко по Netflix

Майк Тайсън се завръща срещу YouTube звезда

Майк Тайсън се завръща на боксовия ринг. Някогашният шампион в тежка категория ще се изправи срещу YouTube звездата Джейк Пол. Мачът е насрочен за 20 юли в Тексас и ще бъде излъчван пряко по платформата Netflix.

Разликата във възрастта на съперниците е 31 години. Железния Майк е на 57 и не е имал професионален двубой от 2005 г. За последно той се би през 2020 г., когато завърши наравно срещу Рой Джоунс-млНова статияадши.

На този етап финансовите параметри не се разкриват. Сблъсъкът ще се състои на 80-хилядния стадион AT&T Stadium в Арлингтън, където 2011 година се проведе Super Bowl.

Предстои местната комисия по лицензиране и регулации на бойните спортове да изясни статута на срещата - демонстративен или професионален.

Пол се боксира като професионалист и балансът му е 9-1. Той е губил единствено от Томи Фюри през миналата година, а във визитката му има победи срещу ММА звездите Нейт Диас и Андерсон Силва, както и срещу бившия играч от НБА Нейт Робинсън. Тайсън е най-младият боксьор с титлата в тежка категория и първият шампион едновременно на WBA, WBC и IBF.