на живо

Мерцедес изцяло в черно за новия сезон във Ф1

Свършихме много работа в симулатора, доволен е Люис Хамилтън

Мерцедес представи новия W14 в базата на отбора в Бракли. „Обратно в черно“ - по този начин тима промотира новия болид, с който ще се състезават през сезон 2023.
 
Украсата е чисто черна, каквато беше и през сезон 2021, когато „сребърните стрели“ спечелиха последната си осма титла при конструкторите.
 
От отбора се надяват черното да им донесе повече късмет и отново да са в борбата за титлата. 
 
Въпреки че не са започнали изграждането на W14 от нулата, шефът Тото Волф се надява промените да са достатъчни, за конкуренция с Ферари и миналогодишния шампион Ред Бул. 
 
"Виждам толкова много усилия, мотивация и енергия в работата на всички", каза австриецът.
 
За пилотите на „сребърните стрели“ Джордж Ръсел и Люис Хамилтън предстои да направят първите си обиколки с болида на пистата край Нортхамптъншир.
 
"Всички сме развълнувани да се върнем. Свършихме много работа в симулатора. Слушах за всички промени, които сме направили и просто се надявах, че тези характеристиките са това, което искахме през последните 12 месеца. Така че, да, наистина съм много развълнуван. Знам че всички във фабриката са работили толкова усилено, за да направят това красиво творение. Това е най-вълнуващото време от годината", каза седемкратният световен шампион.
 
Отборите във Формула 1 ще стартират предсезонните тестове на 23 февруари на пистата „Сахир“ в Бахрейн, а седмица по-късно, отново в Бахрейн ще се проведе първото от общо 23 състезания за новата кампания.