на живо

Мирела Демирева остана на крачка от медал в Рим

След три неуспешни опита на 195 см

 

Мирела Демирева остана в подножието на медалите на европейското първенство в Рим. Националката преодоля 193 см във финала в скока на височина, но направи 3 неуспешни опита на 195 см.

Пред погледа на световната рекордьорка Стефка Костадинова, Демирева започна уверено петото си участие в шампионат на Стария континент. Тя се справи с лекота със 182, 186 и 190 см. Беше безгрешна и на 193, като по този начин изравни личното си постижение за сезона.

Дъждът в италианската столица обаче влоши условията. Демирева не успя да скочи 195 см на 3 пъти и остана четвърта.

Въпреки че не спечели отличие, българката - сребърна медалистка от Рио 2016, показа, че навлиза във все по-добра форма за олимпийските игри в Париж.

"Просто преди първия опит загубих за момент концентрация и оттам тръгнаха проблемите. Със 193 см няма как да се говори за медал. От една страна съм доволна, че се върнах след толкова дълго време, от друга съжалявам, че не взех отличие. Всичко е до психика. Заради това преди Париж здрави тренировки и състезания, за да вляза в ритъм. Искам да скоча добре на Олимпиадата", каза Демирева след състезанието.

Европейската титла спечели Ярослава Магучих (Украйна) с 201 см. Среброто отиде при Ангелина Топич (Сърбия) със 197, а Топ 3 оформи друга украинка - Ирина Герашченко, която завърши със 195 см.