на живо

Мистериозен болид на Шумахер лети по магистрала в Чехия

Остава загадка кой управлява състезателната кола на "Ферари"

Формула 1 вече е в Чехия. Макар и не точно по начина, по който им се иска на местните фенове на високите скорости. За тяхно съжаление става дума не за нова надпревара в календара, а за мистериозен болид, забелязан по обществената пътна мрежа в страната.

Състезателната кола с марка "Ферари" беше засечена да лети по магистрала D4 между Прибрам и Добриш. Експертите я разпознаха като Ferrari F2004 - модел, използван от седемкратния световен шампион Михаел Шумахер при последния му триумф през сезон 2004. Върху шасито личи и номер 7, което вероятно е препратка именно към броя титли на легендарния германец.

Любопитното е, че въпросният болид беше забелязан на същата магистрала и през 2018 г. Тогава полицията помоли за помощ при издирването на шофьора. Или, по-точно казано - на пилота.

Движението на коли от Формула 1 по пътищата в Чехия е забранено, тъй като те нямат регистрационни номера и дори мигачи.

Предполагаемият водач беше задържан месеци по-късно. 45-годишният мъж обаче така и не беше санкциониран, защото не е бил спрян за проверка по време на нарушението, а наличието на каска не позволява да бъде идентифициран с категоричност.