на живо

Миткова и Саръбоюков гледат към Париж 2024

Медалистите от световното по лека атлетика (U20) отново у дома

Миткова и Саръбоюков гледат към Париж 2024

Емоциoнално завръщане на родна земя за шампионката в скока на дължина Пламена Миткова и вицешампиона на скок височина Божидар Саръбоюков от световното първенство по лека атлетика (U20). Двамата са амбицирани да постигнат успехи на oлимпийските игри в Париж през 2024 г.

"Много бих искала да участвам на Олимпиадата, ще ми трябва много труд, много емоции, физическа и психическа сила.", сподели 17-годишната Миткова, която триумфира в Колумбия с личен рекорд от 6.66 м.

Снимка: Lap.bg

"Много се радвам и все още се вълнувам за този голям успех. Трябва самочувствие, трябват много неща и във всяко едно състезание, в което подобрявам резултатите си, се чувствам по-сигурна. Виждам, че мога, продължавам да се развивам и това ми дава сила да продължавам. Очаквах хубав резултат. Вече година, всъщност цял живот се подготвям за това състезание и тези, които предстоят. Очаквах и повече, но се радвам за този резултат!", допълни тя.

Снимка: Lap.bg

Миткова получи висока оценка от треньора си Ивайло Русенов: "Отличен 6! Най-хубавото нещо за един треньор е когато състезателят реализира труда на двама ни, така че не мога да бъда по-доволен. Строго индивидуално е, надявам се при нея да е по-лесен (преходът към жените). Тя има все още една година при девойките, така че си следим състезанията, догодина има европейско за девойки. По всяка вероятност съм планувал догодина да участваме на едно от женските състезания, вече ще преценя на зимното или лятното голямо първенство. Искам да планирам внимателно нещата, за да съм сигурен, че тя ще е готова, най-вече психически."

Снимка: Lap.bg

"Смятам, че имам много резерв още, в началото на развитието си съм. Надявам се през 2024 г. да съм на Олимпиадата... Емоциите са чудесни, това е най-хубавият медал, който съм печелил досега, надявам се занапред да има още много такива. Ако не беше завалял дъжд може би щях да си постигна поне личния резултат, но никой не може да каже какъв медал щях да взема, защото и другите конкуренти бяха много силни. Все още не сме решили с треньора, занимавам се с двете дисциплини, но впоследствие трябва да решим да се занимаваме само с едната. Нищо не се знае, може да скачам и двете.", заяви сребърният Саръбоюков.

Снимка: Lap.bg