на живо

Мозъчна травма предизвика жесток скандал в НФЛ

Играч падна на тревата в състояние между съзнание и несвяст

Жесток скандал в НФЛ заради мозъчна травма на играч от "Маями Долфинс". Отборът допусна куотърбекът Туа Таговайлоа да излезе на терена срещу "Синсинати", рискувайки живота му.

Предисторията: 4 дни по-рано Таговайлоа - един от най-големите таланти в американския футбол, падна лошо след сблъсък със защитник на "Бъфало" и си удари главата. Туа се изправи, но трудно пазеше равновесие. На всички стана ясно, че е получил мозъчно сътресение. Шокиращо обаче, след като бе изваден от игра, той беше пуснат отново за последните минути на двубоя.

От "Маями" обявиха, че е получил контузии в гърба и глезена, явно за да избегнат оставянето му извън състава за 2 седмици, както диктува правилникът при мозъчно сътресение.

Тази сутрин Таговайлоа започна като титуляр срещу "Синсинати" и бе повален от огромния Джош Тупоу във втората четвърт, като пак удари главата си. Туа остана да лежи в ужасяващо състояние между съзнание и несвяст. И двете му ръце бяха в конвулсии, а пръстите му се изкривиха, заемайки неестествено положение. Звездата на "Маями" веднага беше откаран в болница.

Мачът продължи и завърши с първа загуба за "Долфинс" от началото на сезона - 15:27, но основна тема отвъд Океана остава решението на клубното ръководство, а скандалът тепърва започва!