на живо

На нисък старт: Джошуа сменя Фюри срещу Усик

Бившият шампион е готов да се възползва от намигането на съдбата

На нисък старт: Джошуа сменя Фюри срещу Усик

Антъни Джошуа е готов да се възползва от намигането на съдбата. Той вече опипва почвата за евентуален сблъсък с Олександър Усик вместо получилия аркада Тайсън Фюри. 35-годишният световен шампион на WBC в тежка категория се оттегли от дългоочаквания обединителен сблъсък срещу Усик, който дъжи поясите на WBA, IBF и WBO.

Новината дойде три месеца след невзрачното представяне на Циганския крал срещу дебютанта на боксовия ринг Франсис Нгану. Британецът спечели след спорно съдийско решение през октомври.

В същото време Джошуа победи безпроблемно Ото Валин на 23 декември в Саудитска Арабия. 34-годишният Антъни е готов да изтегли планирания за 8 март мач с Нгану, за да се изправи срещу Усик.

Организаторите на пропадналото шоу, планирано за 17 февруари, вече разрушават всички временни съоръжения, издигнати в Рияд. Появата на план Б обаче може и да промени ситуацията.

Фюри е в Саудитска Арабия от 2 януари, но след аркадата над дясното око ще се възстановява минимум три месеца. Той получи травмата при един от спарингите си на лагера.

От щаба на Усик реагираха гневно, след като чакаха мача с Фюри цели 18 месеца. Украинецът дори обяви, че е очаквал подобна маневра от съперника си и е по-скоро разочарован, отколкото изненадан.