на живо

Най-емблематичните боксови шорти на търг за 6-цифрена сума

Колко сте готови да дадете?

Може би най-великият мач в историята на бокса до момента е "Трилърът в Манила" от 1975 г.: 14-рундовата жестока битка между Мохамед Али и Джо Фрейзър. Спиращият дъха сблъсък се провежда на 40-градусова жега във Филипините и е трета среща между двамата за определяне на шампиона в тежка категория. В крайна сметка победител е Мохамед Али.

Днес, 49 години по-късно, всеки желае може да притежава част от историята. Очаквано, за това е нужно да отдели и подобаваща сума пари!

Нюйоркска аукционна къща пусна на търг емблематичните шорти на Али, с които той постигна победата в Манила. Очаква се цената им да достигне близо 6 000 000 евро! 

Белите гащета с черен кант са подписани от починалия през 2016 г. Мохамед Али. На десния крачол пише "Мачът Али - Фрейзър/ "Трилърът в Манила", а на левия: "Президент Ф. Маркос/ Манила, Филипините/ 1 октомври 1975 г.". Тези два надписа са дело на треньора на Али - Дрю Браун.

В момента цената на шортите е 3 800 000 евро, а търгът приключва на 10 април.

Мачът в Манила е предвиден за 15 рунда, но преди решителният последен треньорът на Фрейзър - Еди Фъч, го прекратява, тъй като боксьорът му почти не вижда нищо. Тези 42 минути, в които продължава сблъсъкът, са едни от най-жестоките в света на този спорт.