на живо

Най-секси в света? Титлата я дразни!

Германската атлетка Алиша Шмид има над 3 милиона последователи в Инстаграм

Алиша Шмид е свикнала да оставя безмълвни последователите си в Инстаграм със зашеметяващата си визия и дръзки снимки по бикини. Германската атлетка обаче държи преди всичко да я разпознават като успешен спортист.

23-годишната красавица прави фурор на пистата и извън нея и вече е популярна като "най-сексапилната спортистка в света".

Тази титла обаче не означава нищо за Шмид, която достигна до полуфиналите на 400 метра на европейското в Мюнхен през август.

Тя мечтае за олимпийска слава в Париж през 2024 г. и дори намира време да завърши образованието си. Освен това развива собствена малка и присъства на луксозни модни ревюта из Европа.

"Фокусирам се единствено върху постиженията си като спортист и не позволявам начинът, по който ме възприемат хората, да диктува поведението ми", коментира Алиша пред TheSun.

Шмид не успя да стигне до игрите в Токио заради контузия. Тя пътува за японската столица, но не сбъдна мечтата си да застане на старт. "Времето, прекарано на олимпийските игри, беше наистина страхотно. То ми даде тласък и амбиция да се готвя за Париж".

В Мюнхен 2022 Шмид бяха на полуфинал пред очите на близките си, а след финала не сдържа емоциите си и избухна в сълзи.

"Европейското беше наистина специално. Не само заради класирането, а защото шампионатът се проведе близо до мястото, където съм родена. Не мога да опиша колко съм благодарна на моите родители, които ме гледаха от трибуните. Нуждая се от леката атлетика, за да живея и дишам."

Бягането е голяма страст на Алиша. Тренира два пъти на ден. И не се страхува да натовари тялото си до краен предел в името на резултатите. "Ако наистина обичате нещо, то ще ви извади от леглото и ще жертвате себе си в името на целта. Давам всичко от себе си в тренировките и не позволявам на никого да ми казва на какво съм способна."

През 2017 г. австралийското списание Busted Coverage публикува статия за Шмид, като я нарича най-сексапилната спортистка в света. Този етикет никак не допада на русокосата атлетка, която предпочита да я споменават заради бързината й на пистата. "Подобно определение не ми говори нищо. Базирано е на нечия преценка относно външния ми вид. Харесва ми да мисля, че красотата идва отвътре."

Все пак Алиша не бяга съвсем от славата и може да се похвали с 3,2 милиона последователи в Инстаграм. Наскоро беше сред звездите на Седмицата на модата в Милано, редовно минава по червения килим и в своята родина. "Всички тези преживявания са страхотни и е лудост, че точно мен канят на подобни емблематични събития".

В социалните мрежи Шмид се фокусира върху бизнеса, е на върху личния си живот. "Наистина се забавлявам, като създавам съдържание за платформите. Чудесно е, че това отваря и някои бизнес перспективи".

Алиша все още следва и няма търпение да се дипломира като бакалавър по комуникации и медиен дизайн.