на живо

Налага ме от 5 години, искаше да ме довърши

Бивша спортна звезда на Хърватия тероризира семейството си

Бившият национал по хандбал на Хърватия Денис Бунтич беше арестуван за домашно насилие. Сигналът е подаден от съпругата му, който предоставила и 10-минутен запис на последния побой. При обиск в дома му са открити оръжия и експлозиви.

40-годишният и висок 199 сантиметра Бунтич налага жената в нетрезво състояние в присъствието на сина им. На аудиозаписа, направен с телефон, се чува как тя го моли да спре и проплаква "Не го заслужавам". От своя страна той крещи "Ще те убия".

"Не исках този запис да излиза в медиите. Знаех, че няма как да осигуря свидетели и че думата ми ще бъде срещу неговата. Надявах се властите да реагират и че ще намеря спокойствие за себе си и за детето. Ето обаче че го пуснаха след по-малко от 48 часа! Нямам друг вариант, освен да разпространя записа. Това е последният ми шанс", коментира Клара Бунтич.

След като съпругата му подала жалба за малтретиране, Бунтич бил отведен в съда. По-късно го освободили с ограничителна заповед. При обиска в дома му полицията открила арсенал от незаконни оръжия: автомат Калашников, пистолети и експлозиви. Те били увити в одеяла и скрити под легло.

"Ако беше успял да ме завлече до мястото, щеше да ме довърши. Напълно съм сигурна", заяви Клара.

В показанията си тя твърди, че е системно бита в продължение на 5 години. "В деня на кръщенето на сина ни той опита да ме удари с бутилка. Кумът ни се намеси и му попречи. Преди това спука тъпанчето ми. Баща му и приятелите отказаха да се намесят. Лъгах лекарите, че съм паднала по стълбите. Надявах се да спре да пие, но наруши обещанието си."

Бунтич играе за Хърватия от 2005 до 2012 г. Той има 131 мача и печели бронз от олимпийските игри в Лондон 2012. Световен вицешампион през 2005 и 2009 г.