на живо

Златната Налбантова пред bTV: Следващата цел е Париж 2024

Европейската шампионка по бадминтон за девойки с първи думи след триумфа

Златната Налбантова пред bTV: Следващата цел е Париж 2024

Европейската шампионка по бадминтон за девойки (U19) Калояна Налбантова гледа към Париж 2024. Това сподели пред bTV националката малко след триумфа си в Белград по-рано днес.

"Искам да благодаря за всички пожелания и да кажа, че съм много щастлива от постигнатия резултат. Много съм щастлива, че успях да спечеля тази титла. За мен може би последният мач бе най-труден.", започна Налбантова.

"Не очаквах да стигна до финала, защото схемата не беше много благоприятна за мен. Следващите цели са - тази година световно първенство за юноши в Мадрид и да се класирам за Олимпиадата в Париж през 2024 г."

В сръбската столица поставената под №10 българка победи на финала петата в схемата англичанка Лиза Куртин с 14:21, 21:17, 21:16.

Налбантова, която е европейска шампионка (U17) от миналата година, загуби първия гейм, но направи обрат в следващите два. Във втората част възпитаничката на Стилиян Макарски записа серия от 7:0, за да поведе с 16:11 и след 21:17 изравни резултата. В третия гейм до средата се игра равностойно, след което българката отбеляза 6 безответно точки, за да вземе аванс от 18:13 и след 21:16 затвори мача.