на живо

Нападнали и обрали звезда от Ф1 на "Уембли" след финала на Евро 2020

Ландо Норис се сбогувал с луксозен часовник за близо 200 000 евро

Звезда от Формула 1 Ландо Норис станал жертва на дързък обир на "Уембли" непосредствено след финала на Евро 2020. Пилотът на Макларън (23) се разделил с луксозен часовник Richard Mille.

Шедьоврът на стойност близо 200 000 долара е един от едва пет произведени в целия свят. Освен това часовникът на Норис бил произведен специално за него със синя каишка и по мярка за китката му.

Арестуван за обира е 25-годишният Лиам Уилямс от Мърсисайд, а делото започна в понеделник. Обирът е осъществен на VIP паркинга на "Уембли" след загубата на Англия от Италия с дузпи.

Норис се насочил към своя McLaren GT и забелязал, че е следван от двама мъже. "Заподозреният оглеждаше мен и колата ми. Дясната му ръка беше в джоба. Попита ме дали това е моят автомобил. Другият мина зад мен и ме хвана през врата. Озовах се на земята", разказа пилотът.

Нападателите успели да свалят часовника му, като оставили драскотини по ръката му. След 30 секунди избягали.

При полицейското разследване е установено съвпадение с ДНК на Уилямс. Справка с клетките на мобилния му оператор показват също така, че в деня на кражбата той е пътувал от Ливърпул до "Уембли".

Делото продължава.

Тагове:

@