на живо

Насар пред bTV: Ще трябва доста да се потрудят, за да ми вземат олимпийската титла (ВИДЕО)

Не бих дал златния медал толкова лесно, надъхан е шампионът в Пукет

Насар пред bTV: Ще трябва доста да се потрудят, за да ми вземат олимпийската титла (ВИДЕО)

Феноменът в българските щанги - Карлос Насар, направи ново впечатляващо представяне, този път на Световната купа в Пукет.

Суперталантът ни загря за олимпийските игри, разбивайки конкуренцията си в категория до 89 кг.

На последното официално състезание при мъжете преди олимпийските игри в Париж, великанът от Червен бряг разби конкуренцията си със завидна лекота.

"Чувствах се много добре, имам нужда от състезания. Стана хубава и здрава битка с моите преки конкуренти. Радвам се, че участвах", коментира пред bTV Насар.

Снимка: Lap.bg

В изхвърлянето той постигна успешни опити на 170 и 176 килограма преди да вдигне над глава 181 - световен рекорд за мъже.

Радостта на българина трая по-малко от 60 секунди, след като постижението му беше подобрено от Йейсон Лопес (Кол). 19-годишният Насар все пак остана с върховото постижение при младежите.

В изтласкването националът ни направи успешен опит на 215 кг, с което изравни световния рекорд в двубоя от 396 килограма, а впоследствие опита 2 пъти да изтласка непостигнатите 224 килограма, но без успех.

"Реших сега да атакувам световния рекорд, защото тази тежест не ми е представлявала проблем досега, макар и на тренировки. Имах известни препятствия тук - с топлото време и горещото слънце. Това ми повлия малко или много, но мисля, че на следващото състезание това ще се промени.

Абсолютно е възможно някой да ме победи в Париж, но аз не бих дал златния медал толкова лесно, трябва да се потрудят доста. Сега е най-важно да съм здрав, шансовете са на наша страна", каза още тежкоатлетът.

След операцията си от срязан ахилес през май миналата година, Карлос Насар вече има 4 подобрени световни рекорда за мъже и младежи.