на живо

Наш боксьор ще се бие срещу британски рапър

Иван Николов-Вакича ще е съперник на KSI в Лондон на 27 август

Български боксьор ще се бие с един от най-популярните английски музиканти и youtube звезда -  KSI. Иван Николов-Вакича усилено тренира за битката, която ще се състои на 27 август в лондонската O2 Арена.

KSI вече има опит на ринга, като записа два мача с американския YouTuber Логан Пол. Любопитното е, че на събитието в края на месеца англичанинът планира да се боксира не с един, а с цели двама съперници - колегата му рапър Swarmz и евентуално с Николов. А шоуто ще бъде излъчено от платената платформа DAZN.

"Това не е правено досега в YouTube бокса. Всъщност едва ли е правено изобщо - коментира KSI. - Исках да срещна професионален боксьор във втория си мач за вечерта. Дали съм луд? Вероятно. Дали това е нелепо? Вероятно."

Статистиката на 43-годишния Иван Николов не е особено впечатляваща - 3 победи, 2 равенства и 16 загуби. Последният му успех датира от 2019 г. Боксьорът се намира в серия от 8 поредни поражения. За последно се е качвал на ринга през юли, когато отстъпва пред Петър Драганов на галавечерта Макс Файт 51 в Слънчев бряг.

Вакича започва с бокса на крайно необичайната 38-годишна възраст. Софиянецът е висок 174 см и тежи 72 кг.