на живо

Наш шампион продава медал, за да спаси брат си

В благотворителния търг се включват много звезди на българския спорт

Европейският вицешампион по таекуондо Йордан Колев продава медала си на търг, за да спаси живота на своя брат. Ники страда от онкологично заболяване.

"Той вече е в Хайделберг. Направиха му биопсия. Резултатите от нея ще излязат до края на седмицата. Боли го рамото, но ще е така, докато не започне лечението", обясни Йордан.

В кампанията се включват европейски, световни и олимпийски шампиони. Те се организират благотворителен търг, а първият артикул в него е сребърният медал на Колев от шампионата на Стария континент.

"Вече потвърдиха Димитър Бербатов, Армен Назарян, Кирил Милов, Стойка Кръстева, Ивет Горанова, Детелин Далаклиев, Владимир Далаклиев, братя Джорджеви, Калоян Бинев, Кубрат Пулев. Започнахме благотворителният търг на Гергьовден, защото е празник на храбростта, каквато на брат ми ще му е нужна.

Търгът се провежда в моя профил и в този на брат ми. Има начална стъпка и всеки след това ще наддава.

Предметите са изключително ценни и са ми дадени с много любов и вяра, че Ники ще се оправи. Ще съм благодарен на всеки, който се включи и подкрепи търга. Енергията на хората е уникална. Със своята подкрепа и вяра те ни зареждат и са безценни за нас", разказа Йордан.