на живо

Наша шампионка продава медала си, за да спаси 8-годишно дете

Огромен жест на акробатката Мариела Костадинова

Носителката на два златни медала в акробатиката от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес Мариела Костадинова организира кампания, за да подпомогне лечението на 8-годишния Алекс Ангелов. Тя реши да се раздели с едното отличие спечелено заедно с Панайот Димитров в Аржентина.

„Искам да помогна, като продам единия от двата си златни медала с кауза за Алекс, който е на 8 годинки и се нуждае от помощ. Диагностициран е с много тежък тумор в мозъка. Светлина в тунела, обаче ИМА! С много сили, вяра и средства, има много добри прогнози.

Като за начало трябва да премине през химио и протонно терапия, която в България не се предлага. Отива в Германия, където много такива случаи завършват с добър край.

Нека да помогнем на Алекс да спечели неговия златен медал за живота му! Нека всеки който има интерес, да се свърже с мен на лично съобщение. Цялата сума ще бъде преведена на сметката на Алекс“, написа в социалните мрежи Мариела Костадинова.

Алекс, който е брат на бившата състезателка по акробатика Алина Кормушева, е диагностициран с много тежък тумор в мозъка. Заради локацията на злокачественото образувание в таламуса отстраняването му е невъзможно.

Необходимата сума е над 300 000 лева.

Към призива за помощ на Мариела Костадинова се присъединиха акробатките Полин Петрова и Маринела Люцканова и бившата гимнастичка Грета Банишка, които също предложиха за продажба свои вещи, допълва БНР.

Полин Петрова, която е националната състезателка по акробатика, финалистка в женските двойки от европейското първенство по за юноши и девойки в Пезаро 2021 и Маринела Люцканова, която също е състезателка по акробатика, решиха да се разделят с балните си рокли.

Многократната републиканска шампионка по спортна гимнастика Грета Банишка, която понастоящем е треньор, се включи с трикото си от първото европейско първенство, на което е участвала, както и балната си рокля.