на живо

Ново европейско сребро за щангистите ни при кадетите

Нино Симеонов се нареди втори в кат. до 55 кг

Втори ден и втори сребърен медал за България на европейското първенство по вдигане на тежести за кадети в Рашин (Полша).

В кат. до 55 кг при 15-годишните Нино Симеонов стана втори с двубой 187 кг. Представителят на софийския клуб "Херкулес", с треньор Кристияна Колева, вдигна 86 кг за първото място в изхвърлянето, а със 101 кг и бронз в изтласкването си осигури среброто в крайното класиране. Шампион, със само един килограм повече от българина, е Димитри Абралава (Грузия).

В кат. до 45 кг при 15-годишните Бояна Костадинова се нареди шеста с двубой от 117 кг след 52 кг изхвърляне и 65 кг изтласкване. Другата ни представителка в тази дивизия Александра Иванова остана девета с двубой от 91 кг (40 кг и 51 кг). Шампионка със 132 кг е туркинята Айда Ертюгрюл.

Това е втори медал за България, след като вчера, още в първия ден на първенството, Мартин Станев грабна среброто в кат. до 49 кг при 17-годишните с двубой 167 кг.

В петък на подиума в Рашин излизат още четирима българи - в кат. до 61 кг при 15-годишните ще вдигат Диян Ангелов и Виктор Костадинов, а при 17-годишните са Захари Венков и Станчо Борисов.