на живо

Ново начало за Мирела Демирева (ВИДЕО)

Със скока сме едно цяло, убедена е олимпийската вицешампионка от Рио 2016

Ново начало за Мирела Демирева (ВИДЕО)
 

"Искам да създам семейство в България и да работя с български деца." Кратко, точно и ясно.

Така Мирела Демирева формулира плановете си след олимпийските игри в Париж, които ще бъдат трети за нея и вероятно последни, преди новото начало. Носителката на сребърен медал от Рио вярва, че най-доброто за нея предстои именно във френската столица.

"Толкова ще е хубаво да скоча над 2 метра. Правила съм го, работя върху това и знам, че мога. Не виждам причина да не се случи. Напълно във възможностите ми е", убедена е чаровната скачачка, която покори гросмайсторската височина в Стокхолм преди 6 години.

За това време самата тя се променя много. Минава през няколко контузии, спортни разочарования и дори сменя напълно стила си на скачане.

"За годините, в които отсъствах от сектора по различни причини, нито за миг не спрях да работя и да опитвам да се усъвършенствам. Истината е, че в момента изглеждам и се чувствам както никога досега. Усещам потенциала в скока си. Всъщност както изглежда скокът ми, така се чувствам и аз. Ние сме едно цяло. С треньора ми имахме време да поработим върху детайлите и вярвам, че всичко ще си дойде на мястото", споделя Мирела.

Снимка: БГНЕС

Скромна и усмихната, тя нито за миг не си позволява да лети в облаците и вярва, че е неин дълг е да даде още от себе си на спорта и на страната си. И не се страхува от финала на кариерата си.

Снимка: БГНЕС

"Скокът не започва и не свършва с мен. Затова у мен няма никакъв страх от момента, в който ще се разделим. Винаги съм възприемала въпросния скок като един дом, който ме е приютил. Аз трябва да съм уважителна и да не злоупотребявам с гостоприемството му", казва още Демирева.

Снимка: БГНЕС
Как тя формулира най-важния урок, който научава от спорта, защо копнее да се прибере у дома след дългите години в Нидерландия и кой е първият съвет, който иска да даде на децата, с които един ден ще работи, вижте във видеото.