на живо

Новогодишно със спортните герои на България (ВИДЕО)

Вижте какво пожелаха част от тях на зрителите на bTV

Новогодишно със спортните герои на България (ВИДЕО)

Броени часове остават до настъпването на новата година. През изминалите 12 месеца имахме много поводи за радост и гордост. Част от спортните герои на България използваха ефира на bTV, за да отправят своите празнични пожелания към феновете. 

"Пожелавам едно невероятно изкарване на новогодишната вечер, по най-забавния възможен начин и посрещане на една нова, по-добра година, в която да сме живи, здрави, много успешни и щастливи.", каза фехтовачката Йоана Илиева, която донесе на страната ни първи медал от световен шампионат за последните 36 години, след като завоюва бронз на сабя в Милано (Италия).

"Да бъдем по-сплотени и да сме горди, че сме българи. Да обичаме повече - повече любов, по-малко омраза. Да се опитваме и ние да постигаме неща в живота, които сме си задали като цели.", заяви капитанът на националния отбор по футбол Кирил Десподов, който прави фурор в Гърция с екипа на ПАОК.

"Пожелавам ви да сте живи и здрави. Да не спирате да се трудите. На всички спортисти, които гледат - да знаят, че България се гордее. А на другите - феновете, благодаря за подкрепата.", заяви младият волейболен национал Симеон Николов.

"Пожелавам годината да започне успешно. Пожелавам да прекарат тази вечер прекрасно с близките си.", каза Божидар Саръбоюков - двоен сребърен медалист от европейското първенство при под 20-годишните.

"Нека новата година бъде изпълнена с повече радост, повече щастие, надежда и любов. Бъдете здрави!" - думи на водещия ни сноубордист Радослав Янков.

"Със сигурност ще имаме предизвикателства, но знам и, че ще се справим с тях. Обичайте това, което правите, грижете се за себе си и близките си и България ще пребъде.", каза параатлетът Християн Стоянов, който стана световен шампион за втори път в кариерата си.