на живо

Осъдиха на 7 месеца наш световен шампион по щанги (ВИДЕО)

Карлос Насар сключи споразумение с прокуратурата

Осъдиха на 7 месеца наш световен шампион по щанги (ВИДЕО)

Световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар беше осъден на 7 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 450 лв. Решението е на Районния съд в Поморие и след сключване на споразумение с прокуратурата.

Присъдата на практика означава, че на този етап Насар няма да лежи в затвора и ще може да участва на европейското първенство в Армения през април.

На 27 юли миналата година полицейски патрул опитва да спре край Слънчев бряг управлявания от него джип, в който пътуват още едно момче и момиче. Той не се подчинява, а дава газ. Започва преследване около 20 км и автомобилът на щангиста е спрян край поморийското село Каменар.

Дрегер за наркотици показва употреба на амфетамин и метамфетамин. Отделно от това се оказало, че 18-годишният щангист е шофирал, без да има книжка.

Мотивите на съда за условната присъда са, че случаят е инцидентен – Насар е предоставил документи от 14 допинг проби, в които нито веднъж не е установено наличие на упойващи вещества. Освен това спортистът е млад, без криминално минало и е сред българските надежди за медал на олимпийските игри.

„Много съжалявам, допуснах грешка и я осъзнавам. Повече няма да правя такива неща и ще се концентрирам върху спорта и предстоящите състезания. Сега ще се готвя за европейското първенство“, заяви за bTV Насар.