на живо

Още едно Златно момиче ще става майка

Олимпийската медалистка Михаела Маевска очаква дъщеричка

Една от най-добрите български състезателки и треньорки по художествена гимнастика Михаела Маевска е бременна и очаква появата на своята дъщеря. Това стана ясно след празненство за разкриване на пола на бебето, на което присъстваха треньорката на ансамбъла Весела Димитрова, бившата й съотборничка Християна Тодорова и други.

Маевска е бронзова медалистка от олимпийските игри в Рио с българския ансамбъл, на който беше и капитан. След края на кариерата си стана помощник-треньор на Весела Димитрова в новия ансамбъл и беше част от най-големия успех на българската художествена гимнастика - историческият златен олимпийски медал от Токио, завоюван от "диамантените" момичета на България.

Весела Димитрова и една от най-добрите приятелки на Маевска - съотборничката й Християна Тодорова, споделиха снимки от празненството, на което става ясен полът на чаканото бебе. И логично преобладава розовият цвят.

Така семейството на художествената гимнастика у нас продължава да се увеличава. През лятото Катрин Тасева роди сина си Николай, а в началото на годината Мадлен Радуканова стана майка на Карина.