на живо

Откриха три тумора в мозъка на плувец

Губех сила и получавах чувство на страх, гадене и силно дежа вю, разказва британецът

bTV/Getty Images
 

Британският плувец Арчи Гудбърн чу много тежка диагноза - мозъчен тумор.

23-годишният състезател е бил информиран за три олигодендроглиома след рутинни тестове по време на олимпийските квалификации.

Това е рядка форма тумор, която уврежда мозъка и гръбначния мозък.

"Преди шест седмици моят живот се промени драстично, след като бях диагностициран с три тумора в мозъка. През декември тренировките ми започнаха да бъдат прекъсвани от странни епизоди на мигрена, които се появяваха по време на тежки занимания.

Заради тях губех сила и получавах чувство на страх, гадене и силно дежа вю. Сега знам, че това са били пристъпи. Ядрено магнитен резонанс през май потвърди, че е това, от което най-много се страхувах", написа за феновете си Гудбърн.

Снимка: bTV/Getty Images

Роденият в Единбург шотландец представя страната си на Игрите на британската общност през 2022, а три години по-рано спечели бронзов медал на 50 метра гръб на световното за младежи.

Сега той ще бъде подложен на химиотерапия и лъчетерапия. "Положителната страна на тази диагноза е, че олигодендроглиомите обикновено реагират по-добре на това лечение, отколкото много други видове мозъчни тумори. Те често растат бавно и тези тумори вероятно са на години", казва той.

Снимка: bTV/Getty Images

"Млад съм, във форма съм, имам най-феноменалната подкрепяща група от приятели, най-доброто семейство, което мога да поискам, и фантастична приятелка до себе си", казва Гудбърн.