на живо

Отново поискаха оставката на Неделчо Колев (ВИДЕО)

Битката в щангите продължава, а националните треньори все още са без договори

Отново поискаха оставката на Неделчо Колев (ВИДЕО)

Продължава битката между двата лагера във вдигането на тежести! Част от клубовете отново поискаха оставката на президента на федерацията Неделчо Колев. Той отказа да коментира, а националните треньори все още са без договори.

Катаклизмите в щангите се засилиха, откакто има двувластие на върха. От една страна е избраният през 2021-а с мнозинство Ариф Маджид, който обаче още не е вписан в съда заради процедурни пречки, а от другата дългогодишният президент Неделчо Колев.

"Помолихме го да си подаде оставката, тъй като той отдавна е загубил изборите. Каза, че ще я подаде, обаче добави, че дотук му било дошло и си тръгна. Няма да стане сигурно – може би не иска да се разбере какво е ставало последно време във федерацията.", заяви олимпийският шампион от Москва 1980 Асен Златев - представител на Марица.

В началото на годината Колев еднолично освободи треньора на националите Иван Иванов. Според устава на централата обаче, само УС може да вземе решение – и той го направи с 4:1 гласа, връщайки отново Иванов.

"Няма разписан нов договор с федерацията и министерството. Просто изчакваме процедурата, която трябва да бъде задействана.", коментира селекционерът Иван Иванов.

В същото време Колев заплаши клубовете, че федерацията ще спре от международни състезания щангистите, които нямат картотеки в централата и чиито клубове не са платили членски внос. Мнозинството от клубовете обявиха, че ще бойкотират сегашното управление.

"Аз не разбирам защо някой трябва да пуска такива писма до клубовете. Звучи като ултиматум. Искат да съберат някакви средства, но няма да стане.", допълни Иванов.

Първото голямо състезание за националите е еврошампионатът в Армения през април.