на живо

Отвя ми мозъка: Дрога от джунглата възхити Уайлдър

Бронзовия бомбардировач се подготвил с аяуаска за мача си с Джоузеф Паркър

Дионтей Уайлдър се чувства като нов човек след прием на южноамериканско психеделично вещество по време на ритрийт в Коста Рика. Бронзовия бомбардировач трябва да се завърне на ринга след 14-месечно прекъсване и да се изправи срещу Джоузеф Паркър в Саудитска Арабия тази събота.

38-годишният Уайлдър се боксира само два пъти, откакто загуби пояса си на WBC в тежка категория от Тайсън Фюри през февруари 2020 г. След това той отново беше победен от Циганския крал, преди да се върне с рутинна победа над Робърт Хелениус миналия октомври.

Американецът сподели за преживяване с психоактивна напитка аяуаска, което е променило живота му из основи. Тя се добива чрез задушаване на листата и стъблото на растението Psychotria viridis от тропическите гори на Амазонка и обикновено се пие като чай. Ефектът продължава до 6 часа и включва зрителни халюцинации, еуфория, параноя и повръщане.

Напитката съдържа диметилтриптамин - или DMT - който се счита за наркотик от клас А в повечето страни от Европа. През терапия с аяуаска е преминавала и актрисата Меган Фокс.

"О, човече, аяуаска беше… Човече, това беше едно от най-добрите неща в живота ми и се радвам, че съм го изпитал - възхитен е Уайлдър. - Едно от най-добрите пътувания. Това беше нещо красиво за мен и ако попитате жена ми, тя ще каже, че ме направило по-чувствителен. И тя вероятно е права, но също съм и по-щастлив. Откривам, че оценявам дори най-малкото от най-малките неща – и да не казвам, че не съм го правил преди – но нивото на оценка се е повишило.

Очаквам с нетърпение да го направя още много, много пъти. Всъщност ще го направя и след тази битка. Направиха напитката на място, DMT. Горещо препоръчвам на всички да го изпробват, наистина помага."