на живо

Първо по bTV: Новото съчетание на ансамбъла

Грациите на Весела Димитрова атакуват медалите на световното в София

Новото съчетание на ансамбъла по художествена гимнастика - първо в bTV! С динамична композиция на топки и ленти момичетата на Весела Димитрова ще атакуват медалите на световното първенство в София.

"Лале ли си, зюмбюл ли си" остава в историята, за да даде път на латино ритмите. Освен в композицията, промяна има и в състава - на мястото на контузената Вая Драганова влиза Радина Томова. Маргарита Василева пък се включва на обръчи.

"След като сменихме състава, това са по-малки момичета с по-друг темперамент. Мисля, че новата музика, която поставихме, им отива повече и го играят с по-голямо удоволствие.", коментира пред bTV треньорът Весела Димитрова.

Световното първенство е и първата квалификация за Олимпийските игри в Париж, като квоти ще спечелят единствено носители на медали.

Боряна Калейн също е направила промени в композициите си, като най-драстични са на бухалки.

"Състезанията пред родна публика винаги са по-напрегнати пред тези в чужбина, защото отговорността винаги е по-голяма. Знаеш, че хората са дошли, за да видят как печелиш, не заради нещо друго. Напрежение ще има, няма как да е спокойно, но мисля, че аз съм подготвена и мога да се справя с това.", коментира националката.