на живо

Пътят на Насар към олимпийския връх се разчиства (ВИДЕО)

Отлична новина за суперталанта на българските щанги

Пътят на Насар към олимпийския връх се разчиства (ВИДЕО)

Пътят на Карлос Насар към олимпийския връх се разчиства! Суперталантът на родните щанги ще има един голям съперник по-малко на Игрите в Париж това лято.

Рекордьорът в двубоя в кат. до 89 кг и лидер в ранглистата Ли Даин не попадна в състава на Китай. Причината е слабото му представяне на Световната купа в Тайланд, където беше разбит не само от Насар, но и от Йейсон Лопес (Колумбия).

От китайската федерация са преценили, че Ли Даин няма шанс за триумф във френската столица. На олимпийските игри страната ще бъде представена от Ли Файбин (61 кг), Ши Жийон (73 кг) и Ли Хуанхуа (102 кг).

Новината идва като подарък за рождения ден на Насар, който навършва 20 години днес.

Карлос - европейски шампион по вдигане на тежести - е голямата българска надежда за титла в Париж. Суперталантът е амбициран да атакува златото и световния рекорд в кат. до 89 кг.

"Абсолютно е възможно някой да ме победи в Париж, но аз не бих дал златния медал толкова лесно, трябва да се потрудят доста. Сега е най-важно да съм здрав, шансовете са на наша страна.", коментира пред bTV тежкоатлетът.

Националът продължава да получава оферти от други страни, но остава верен на България.

"Имах предложения от други държави. Една от тях е Катар. Аз отказах и продължавам да отказвам. Но аз не получавам малка помощ и в България. Оценявам това, което ми се дава от Министерството на младежта и спорта, както и от федерацията, макар и в труден момент за нея.", сподели Карлос.

Насар преживя кошмарна контузия - срязан ахилес, но измина дългия път до мечтаното завръщане. В края на миналата година - 7 месеца след операцията, суперталантът триумфира на Гран При в Доха, при това със световен рекорд в изтласкването.

Впоследствие стана европейски шампион пред родна публика по безапелационен начин. Заявка след заявка, че ще покори и олимпийския връх.