на живо

Племенникът на Шумахер е със счупен прешлен след зверска катастрофа

Давид Шумахер пострада на рали от сериите DMT

Племенникът на Михаел Шумахер - Давид, е със чупен прешлен след тежка катастрофа в Германия. Давид Шумахер се сблъска с Томас Прининг по време на съботното рали от сериите DMT на "Хокенхаймринг". Двете коли се бориха за позиция, но се забиха в загражденията на завой №8.

В катастрофата управление загуби и Денис Олсен, чието порше се разцепи на две, а части от двигателя се запалиха, отделяйки се от колата.

Преди катастрофата с Шумахер зрителите на състезанието видяха още няколко тежки инцидента. Впоследствие всички са били откарани в болница за прегледи.

Първоначално 20-годишният Давид, който е син на брата на седемкратния шампион във Формула 1 - Ралф, е бил в стабилно състояние. След по-обстоен преглед обаче е установено, че има счупване.

"Давид продължи да се оплаква от болки в гърба и след като се прибрахме от болницата", каза Ралф Шумахер пред списание "Motorsport". "Затова решихме да го закараме за ЯМР в Залцбург. Там установиха, че има счупен прешлен. Според лекарите ще трябва да почива около месец и половина."

Сезонът в сериите DMT приключи именно със състезанието през уикенда, което означава, че Давид Шумахер няма да пропусне състезания, докато се възстановява. Той не спечели нито точка в дебюта си в надпреварата.