на живо

Победителката е... Не е тя! (ВИДЕО)

На боксовия ринг като на Оскарите!

Победителката е... Не е тя! (ВИДЕО)

Спомняте ли си как през 2017 г. "Ла Ла Ленд" спечели "Оскар" за най-добър филм, но само за минута, а след това се оказа, че има грешка и победител всъщност е "Лунна светлина"? Е нещо такова видяхме и в... бокса.

Преди няколко дни се състоя битка за за световната титла на WBA в категория "петел" при дамите. Мачът беше между шампионката Нина Хюз и претендентката Чернека Джонсън. 

Двете изиграха пълни 10 тежки рунда, а когато дойде време за обявяване на победителката... всичко се обърка! 

Официалното решение на арбитрите бе 96:94 от Донован Кейлти, 98:92 от Кацухиро Накамура и 95:95 от Умберто Оливарес. Водещият Даниел Хенеси обяви, че Хюз е победителка и запазва титлата си.

Залата притихна, боксьорките също... И тогава Хенеси осъзна грешката си! 

Той отново извика двете дами и този път прочете правилно резултатите - победа за Чернека Джонсън, която е новата шампионка!

В социалните мрежи Хенеси поднесе извинение и пое цялата отговорност за случилото се. 

"Съжалявам за това, което се случи. Мога само да се опитам да бъда по-добър следващия път. Не беше най-добрият ми ден в офиса. Предполагам, че заслужавам всичките гадни коментари в социалните мрежи", написа той.

Новата шампионка Джонсън заяви, че е била уверена в своя успех и се е почувствала объркана като е чула името на своята противничка.

"Реферът започна да вдига моята ръка по време на обявяването", спомня си вече с усмивка тя.